Vine al patrulea val pandemic. Anunțul făcut de Nelu Tătaru

14 04. 2021, 10:41

Fostul Ministru al Sănătății Nelu Tătaru a făcut o serie de declarații în legătură cu cel de-al patrulea val pandemic pe care l-ar putea avea țara noastră. Oficialul este de părere că există un factor declanșator în acest sens, care va crește numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Există posibilitatea ca cel de-al patrulea val pandemic să lovească România mai devreme decât specialiștii s-ar fi așteptat. Nelu Tătaru a spus care va fi factorul declanșator al celui de-al patrulea val pandemic.

„În acest moment este o concurență între vaccinare și boală. Sfatul meu pentru ca oamenii să se vaccineze ar fi ca dacă vrem să ajungem la o viață cvasi-normală, trebuie să ne vaccinăm. Lumea trebuie să se vaccineze. Cred că valul patru va fi după o mobilitate mai accentuată, dar stați să ieșim din valul trei. Suntem în vârf. Noi, specialiștii, urmăream cele patru barometre: prezența în unitățile de primire urgențe, secțiile de boli infecțioase, terapiile intensive și decesele. Aceste patru barometre sunt cele care ne spun unde ne aflăm.

Mobilitatea e cel mai important indice care dă transmiterea comunitară. Spre exemplu, nu școală propriu zisă e cea problematică, ci modul în care ajunge elevul la școală, alături de bunici, părinți, etc…”, a declarat Nelu Tătaru pentru GÂNDUL.

Boala care se poate declanșa în corpurile oamenilor, după ce se infectează cu noul coronavirus

Din ce în ce mai multe persoane au probleme mari de sănătate, după ce se infectează cu noul coronavirus. Mai mulți oameni au descoperit că ficatul este afectat destul de tare de virus, acesta fiind și cauza apariției hepatocitolizei. Pe lângă ficat, și alte organe sunt inflamate. Totuși, nu a fost depistată o cauză anume a apariției infamației. Potrivit sursei citate, afecțiunea respectivă, dacă este provocată de tromboze, se folosesc anticoagulante. Dacă de vină este medicația, atunci medicamentele sunt eliminate.

„Au fost notate mai multe motive. Poate să fie o injurie hepatică directă, poate să fie pe cauză de inflamaţie. Poate să fie pe microtrombozele care apar în covid, poate să fie şi pe medicamentaţia folosită. Au fost raportaţi în cadrul pacienţilor COVID, pacienţi care aveau de dinainte afectări hepatice şi aveau hepatocitoliză”, a declarat gastroenterologul Teodora Spătaru, arată Mediafax.ro.

sursă foto: captură video Youtube